Műemlékvédelmi pályázat

A Nemzeti Örökség Intézete (INP) vissza nem térítendő anyagi támogatást nyújt a történelmi emlékek védelmét és népszerűsítését célzó projektekhez.

A Műemlékek Bélyegilletéke (TMI) költségvetésen kívüli díj, amelyet a történelmi emlékek védelmének munkáinak finanszírozására szánnak. Ez kötelező adó azon gazdasági szereplők számára, amelyek jövedelemtermelő tevékenységet folytatnak olyan termékek és szolgáltatások értékesítéséből, amelyek történelmi emlékekkel, műemlék épületekkel vagy a történelmi műemlékek védelmi területén található képeket népszerűsítik vagy használják.

A Műemlékek Bélyegilletéke a műemlékek védelmével, helyreállításával és javításával kapcsolatos tevékenységek támogatása céljából jött létre. A TMI-alap finanszírozási programja / mechanizmusa magában foglalja mind az állam tulajdonában lévő történelmi emlékeket, mind az önkormányzatok vagy vallási felekezetek, mind a magánszemélyek vagy jogi személyek tulajdonában lévő történelmi emlékeket.

Felhívás a Műemlékek Bélyegilletéke Program által finanszírozott projektekre (2021. január – március ülésszak)

A Nemzeti Örökség Intézete (INP) a Műemlékek Bélyegilletéke (TMI) programon keresztül vissza nem térítendő támogatást nyújt a történelmi emlékek védelmét és népszerűsítését célzó projektekhez, amelyekre a finanszírozási szerződés aláírása és 2021. október 31. között kerül sor.

I. Az INP éves prioritásai a TMI-n keresztül történő finanszírozásra, amelyet az igazgatóság 2021-re megállapított, a következők:
 veszélyeztetett történelmi emlékek védelme;
 a helyi közösségek bevonása a történelmi emlékek védelmébe;
 hozzájárulás a történelmi évfordulók megünnepléséhez, valamint a kulturális örökségnek szentelt nemzeti és európai programokhoz;
II. Az I / 2021 finanszírozási ülés vissza nem térítendő finanszírozására rendelkezésre álló összeg 5 000 000 lej.
III. Az a terület, amelyre projekteket lehet benyújtani ebben a munkamenetben:
 műszaki-gazdasági előírások, normák és módszertan kidolgozása a konkrét dokumentációk kidolgozására, a műemlékvédelmi munkák végrehajtására vonatkozóan.

A projektek finanszírozása maximum 90%.

A projektek benyújtásának időszaka: 2021. január 25 – március 1.

További információk: https://patrimoniu.ro/timbru#apel

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük