Kolcsár Károly – A Felső-Maros mente képviselője – Gyorsinterjú

  1. Hogyan született a döntése a politikai lépést illetően a Megyei Tanácstól a Képviselőházba?

A Felső-Maros menti, Alsó-Maros menti, mezőségi polgármesterekkel, vezetőkkel folytatott beszélgetés, egyeztetés után született meg az a döntés, több mint másfél évvel ezelőtt, hogy ezeknek a térségeknek is szükségük lenne egy saját, a térségből származó jelöltre. A négy helyi tanácsosi és egy megyei tanácsosi mandátum után úgy gondoltam megvan a kellő tapasztalatom, eleget tettem a felkérésnek és leadtam jelentkezésem a képviselői tisztségre.

  1. Hogyan alkalmazkodott az új pozícióhoz?

Nagyjából megszoktam az új helyzetet, az új munkaritmust de még az alkalmazkodás folyamatban, nap mint nap új kihívásokkal találkozom. Némi eltérés van a megyei tanácsban és a parlamentben folytatott munka között de sok a hasonlóság is: a megyénél határozattervezeteket, a megyei tanács működését szabályozó tervezeteket, a parlamentben viszont törvénytervezeteket dolgozunk ki, amely az egész országra érvényes.

  1. Az életének most teljesen más ritmusa van. Milyen volt ez az átmenet?

Gyorsabb tempóban zajlik az élet mint eddig, a tevékenységem két részre oszlik: Bukarestben a parlamentben végzett munkára, míg itthon a megyében, a választókerületben végzett munkára.

  1. Milyen dolgokat fedezett fel, melyek voltak a legnagyobb meglepetések hivatalba lépése óta?

Megtapasztaltam, hogy az RMDSZ frakció – úgy a szenátori, mint a képviselői frakció – szakképzett, hozzáértő emberekből tevődik össze és minden kollégának fontos úgy a saját választókerületben adódó gondok megoldása mint az egész erdélyi, romániai magyarság problémáinak orvoslása. 

  1.  Milyen az együttműködése Románia Kormányával, figyelembe véve, hogy két fontos bizottság – a Költségvetési, Pénzügyi és Banki Bizottság és az Ifjúsági és Sport Bizottság – tagja, amelyek szoros kapcsolatban állnak RMDSZ-es miniszterek által vezetett minisztériumokkal?

Eddig is jó kapcsolatot ápoltam minden RMDSZ-es tisztségviselővel, most hogy kormányon vagyunk különösképpen jó kapcsolatot ápolok azokkal a miniszterekkel akik RMDSZ-es miniszterekként töltik be ezeket a tisztségeket.

  1. Milyen konkrét tervezeteket nyújtott be vagy szándékszik benyújtani?

Annak ellenére, hogy a konkrét parlamenti munka nemrég kezdődött, hiszen a beiktatás után alakultak a frakciók, a bizottságok, közös bizottságok, itthon megnyitottam a képviselői irodám ( a megyei tanács épületében), rövid időn belül benyújtom az első törvénytervezetem amely a vállalkozói szféra egyik problémájára adna megoldást. Kidolgozás alatt van még két törvénytervezetem erre a ciklusra, ami az önkormányzatok, vállalkozói szféra, civil szféra és a gazdatársaság ügyintézésének enyhítését szolgálja. 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük