Az online atsimetegye lét sajátosságai

Az online oktatás: egy fogalom, amely erősen beírodott a mindennapos szóhasználatunkba. Nincs olyan személy, aki ne tudná létrejöttének okát, viszont az online atsimetegye lét sajátosságairól csak azon hívők tudnak nyilatkozni, akik megélték a nagy váltást: elszakadtak a hagyományostól és apró lépésekben beilleszkedtek az online-ba. Miért nevezzük adott helyzetben az atsimetegyét hívőnek? Azért, mert szívvel-lélekkel hisz abban, hogy végül sikeresen elvégzi az egyetemet, a körülményekhez képest is.

            A fent említett váltás új rituálékat hozott be az online hívek életébe. Most már kimaradnak a reggeli másfél órás tisztulási és szépülési rítusok, a hosszas várakozások az átkozott gépjármű után, a havi elmaradhatatlan kéj éjszakák és ezt még tovább lehetne sorolni. Ellenben, most három szentséget kell megemlítenünk, mely létfontosságú az atsimetegye számára: az éltető varázsital, a misztikus erő kapcsolat és a varázsgép. Ezek nélkül, az online oktatásban résztvevő hívek képtelenek lennének élni.

            Az első kialakult rituálé, a reggeli varázsital elkészítése, mely tulajdonképpen energiát sugároz a hívek testébe és lelkébe. Ezt követően, a hívő helyet foglal és az elkövetkezendő fél órában semmi mást sem tesz, csak meditál és várja a varázsital hatását. Miután ez többé-kevésbé bekövetkezett, a hívő elvonul a szobájába, ahol fejet hajt a szentély előtt majd helyet foglal. Ezután titkosított gombnyomásokkal életre kelti a varázsgépet, majd leellenőrzi a misztikus erő kapcsolatát. Mindezt a lassú és pszichikailag fájdalmas folyamatot, óhatatlanul a kurzusra való bejelentkezés követi.

            Habár a körülmények és szokások változtak, a cél ugyanaz maradt: sikeresen elvégezni az egyetemet. Míg a hagyományos oktatás során nem volt szükség olyan nagy erőbefektetésre, az online tanulás sokkal nagyobb erőfeszítést igényel. A tanulás, a házi feladatok, az időbeosztás, mind nehezebbé vált az atsimetegye számára. Ennek magyarázata az lehet, hogy nagyon nehezen lehet meghúzni azt a határt, mely az “egyetemi létet” és az “otthoni létet” választja el egymástól, hisz most minden tevékenység rosszabb esetben négy fal között zajlik, így elmondható az, hogy az otthon is új jelentéssel bír a hívek számára.

            Az online atsimetegye létben óhatatlanul nagy szerepet játszanak a specialisták. Ők azok, akik hosszú éveken keresztül fejlesztették önmagukat és az így szerzett tudásukat különféle mágikus imákká formázták. A tanulás soha nem volt könnyű feladat, így kihívást jelent a hívők számára az is, hogy ezeket a speciális imákat megfelelően elraktározzák, majd pedig kikódolják. Sőt mi több, egy adott ponton annyi varázskészítmény áll rendelkezésükre, hogy a féléves megmérettetésig el is felejtik, hogy melyik mire való, vagy egyáltalán mit is jelent.

            Amikor a mágikus imákról beszélünk, fontos megemlíteni az atsimetegye körében kialakult varázsdobozt. Ez az a szent doboz, amibe minden hosszú és fárasztó nap után, a hívő beteszi a napi varázslatos imák sokaságát. Megemlítendő, hogy az a szokás, hogy az első szövegeknél, ez a rendszerezés és elraktározás igazán könnyedén megy, de mégis, minden féléves szakasz végére, a mágikus szövegek egybefolynak és egy olyan rendetlenséget hoznak létre, mely a hívőket teljes mértékben összezavarja.

            A továbbiakban, fontos beszélnünk a kurzusokról, melyek az atsimetegye napjainak nagy részét képezi. Kétféleképpen osztályozhatók: létfontosságú és jelenlét fontosságú. Míg az első kategóriába tartozó órákra azért jár be a hívő, mert úgy érzi, ez képezi jövőbeli karrierjének az alapját, addig a második csoportba tartozó kurzusokra azért, hogy ne váltsa ki az adott specialista haragját hiányzásával. Bizony, a specialistákkal való jól egyezés a siker titka, ha csak nem szeretne a hívő a poklok mezejére jutni.

A specialistáknak nagy szerepe van az atsimetegye lelki állapotában is. Amellett, hogy a hívő mindent megtesz annak érdekében, hogy megfeleljen a specialista óhajainak, vannak olyan helyzetek, melyek sorsdöntőek. Ezek során eldől az, hogy a hívő teljes mértékben átadja-e magát a specialista mágikus hatalmának és tudásának. Abban az esetben, ha ez nem következik be, az atsimetegye óhatatlanul kitér hitéből. Ennek lehetősége hatalmas erővel bír a hívő felett, sőt mi több, megrémiszti.

Az online atsimetegye létnek is vannak magas, illetve mélypontjai, habár az utóbbira több példát sorolhatunk fel. A leggyakoribb, az az elmezavar. Ez tulajdonképpen, akkor szokott bekövetkezni, amikor a hívő rádöbben arra, hogy elfelejtett teljesíteni egy adott kérelmet. Ilyenkor a pánik és a félelem uralkodik el rajta, annyira, hogy már azt sem tudja, melyik mágikus imáért nyúljon. Ez a legérdekesebb az egész atsimetegye és specialista kapcsolatában: az utóbbi megadja az összes szükséges és létfontosságú mágikus szöveget, azt viszont nem, hogy hogyan kell felhasználni. Így, amikor a hívő egy megmérettetés előtt áll, csak a hosszas imákat látja maga előtt, azok jelentőségét és titkát viszont nem tudja felfedni. Ezt nevezik annak a jelenségnek, hogy: néz, de nem lát. Máskülönben, ez egy igen elterjedt kór az atsimetegye életében. Ilyenkor az a szokás, hogy a hívő vagy erőt gyűjt magába és rengeteg mennyiségű varázsitalt készít magának az apró energia babokból, vagy pedig a kéjitalhoz menekül és sorsát a specialista kezére bízza. Az utóbbi eset ritkábban fordul elő, de vannak bizony olyan merész hívők, akik nem csak abban hisznek, hogy elvégzik az egyetemet, hanem abban is, hogy a specialista megbocsát neki.

Ha eddig úgy tűnik, hogy nehéz online atsimetegyének lenni, megemlítem, hogy ez még nem minden, hisz a hónapokon át tartó munka és kín végül még nagyobb és még nehezebb megmérettetéssel zárul, ez pedig az atsimetegyék legnagyobb félelme, az óisszesz. Ez az az időszak, amikor az atsimetegyék a legjobban bánják azt, hogy elkezdték ezt az egészet és ilyenkor a leghajlamosabbak arra, hogy kitérjenek hitükből. Ám, megnyugatom az olvasókat, hogy nagy mértékben, a hívők diadalmasan legyőzik félelmüket és végül sikeresen zárják az óisszeszt. Természetesen, minden siker előtt, hosszas, rituálékkal telített időszak áll.

Az első és fontos ilyen rituálé, a tanulás folyamata. Ennek során, az atsimetegyék legjobb tudásukkal és legnagyobb erőfeszítésükkel igyekeznek megfejteni és megérteni a félév során kapott és összegyűjtött mágikus imák rejtelmeit. Ebben az időszakban, az otthon egy igazi laboratóriummá válik: szövegek szövegek hátán, ezek között a szükségesek találhatóak leginkább, de időnként elő-előkerül egy kéjital is, ami nyugtató hatással van lelkükre és elméjükre. Nagyon fontos viszont a mértékek szigorú betartása, ha csak nem szeretnének egy óriási robbanást kiváltani. Ugyanakkor, végtelen mértékben képződik az energia varázsitala is, de óhatatlanul vannak olyan helyzetek, amikor a hívő úgy érzi, már nem bírja ezt tovább vinni, ilyenkor pedig egy másik lényeges szentélyhez fordul, ahol feltöltődik testileg, lelkileg.

Abban az esetben, amikor a tanulás rituáléja nem működik annyira, amennyire szükség lenne, egy másik rituálé veszi át helyét. Ilyenkor az történik, hogy az atsimetegye körbeveszi magát a különféle mágikus imákkal, gyertyákat gyújt és meditál. Ilyenkor a hívő magabiztosabbá válik, kitisztul az elméje és megerősödik hitében. Továbbra is abban hisz, hogy sikerrel fog végül járni. Fontos az, hogy az atsimetegye lelkileg és testileg kiegyensúlyozott legyen, annak érdekében, hogy a maximumot tudja kihozni magából egészen a megmérettetés pontjáig. Vannak esetek, amikor közbelép az elmezavar, de a hívő összegyűjti minden erejét és tovább fejt és tanul.

A hosszas felkészülés után végül elérkezik a más-más megmérettetés napja. Ez sem szokott bökkenőmentesen zajlani. Ilyenkor az atsimetegyének a legnagyobb félelme az, hogy megszakad a mágikus erő kapcsolat pont a megmérettetés közepette. Ezen kívül, a tudás felmérése általában 2-3 óráig tart, amikor pedig a hívő megpróbál mindent a legjobb tudása szerint megoldani. Minden egyes megmérettetés után, a kéjital és az energiasugárzó szentély a program, majd újabb mágikus szövegek kikódolása történik, egészen az utolsó felmérés napjáig.

Végül, elérkezik az atsimetegye által legjobban várt nap, amikor pedig lejár az óisszesz. Ennek végezetét óriási ünneplés követi. Ilyenkor minden mágikus ima ideiglenesen eltűnik, és különféle nyugtató, ünneplő, stresszlevezető kéjital kerül elő. Ez majdnem az atsimetegye által legjobban kedvelt időszak. A bökkenő az, hogy az eredményeket még nem lehet tudni. Ezért van az, hogy a hívők igyekeznek nyugodtak és boldogok lenni, de a kis ördög még ott van a vállukon és azt súgja, hogy nem biztos, hogy sikerült teljesíteni. Ez az az időszak, amikor a varázsgépen a legtöbbször nézik és ezúttal figyelik is az atsimetegyék a specialisták jelentkezését. Míg a félév során a hívők hallani sem akarnak kurzuson kívül a specialistáktól, addig az óisszesz utáni pár napban türelmetlenül várják a hírt felőlük. Amikor pedig ez bekövetkezik, eldöl, hogy ünnepelni kell vagy pedig ismét elővenni az imás köteteket és újra átélni az előző kínt, csak talán nem olyan erős mértékben. Mindez a specialista jó akaratától és szívességétől függ, de persze attól is, hogy mennyire sikerült jól kikódolni a hívőknek a megkapott szövegekben lévő rejtélyeket.

Összességében, ezek lennének az online atsimetegye lét sajátosságai. A hívő boldogsága óisszesz után általában két hétig tart, máskor három hónapig, ameddig rá nem döbben arra, hogy következik az újabb félév, ami azt jelenti, hogy: újabb specialisták, újabb kikódolásra váró mágikus imák és újabb esélyek arra, hogy végül kitér hitéből.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük