A magyar kultúra szíve

 Nemsokára eljön a Mente Fesztivál ideje, amikor ismét összegyűlhetünk és újra kapcsolódhatunk gyökereinkhez. Ez az a pillanat, amikor mindenki összekapaszkodik, hogy közösen ünnepelje azt, ami mindannyiunkat összeköt: az ételek, amiknek az íze örökre a szádban marad, a zene, aminek a dallama örökre a füledben cseng, és az emberek, akikkel azonnal összebarátkozol, mert ugyanúgy éreznek, mint te. A Mente Fesztiválon a múlt, a jelen és a jövő találkozik. Ez egy élmény, egy érzés, ami azt jelenti, hogy bárhol is vagyunk a világban, mindig otthon vagyunk a Felső-Maros mentén.

Koncertek

Koncertek

a zene varázslatos összhangja az emberek lelkéhez szól

Közösség

Közösség

az összetartozás ereje, amely eggyé fonja az embereket

Sport

Sport

az elszántság és kitartás szimfóniája, mely áthidalja az akadályokat

Néptánc, népzene

Néptánc, népzene

a múlt és jelen találkozása az időtlenség kavalkádjában

Gyerekprogramok

Gyerekprogramok

szeretet és gondoskodás mesebeli pillanatai

Színház

Színház

az elbeszélés művészete, amely híd a múlt és jövő között

Büszkén mutatjuk be az EFFE Labelt!

A Mente Fesztivál örömmel jelenti, hogy 2024-ban elnyerte az EFFE Labelt, a kiemelkedő európai művészeti fesztiválok megkülönböztető jelzését. Ez a rangos elismerés a fesztivál elkötelezettségét tanúsítja a művészet, a kultúra és a nemzetközi együttműködés iránt.

Mit jelent ez a Mente Fesztivál számára?

Az EFFE Labelt az Európai Unió adományozza a kiemelkedő európai művészeti fesztiváloknak. A címke elismeri a Mente Fesztivál művészeti színvonalát, európai nyitottságát és befogadóképességét, valamint a szakmai kiválóságot. Ez a rangos elismerés tovább erősíti a Mente Fesztivál pozícióját, mint egy olyan kulturális esemény, amely képviseli és előmozdítja az európai művészeti értékeket és sokszínűséget.

Igen! A gyerekeknek is szól!

Hagyd, hogy gyerekeid élvezzék a tucatnyi játékot és tevékenységet a Mente Fesztiválon, beleértve az arcfestést, kézműves foglalkozásokat, kültéri játékokat, és még sok mást!

Előadók