Rólunk

A Mente Fesztivál a Felső-Maros mente szívében ünnepli a magyar kultúrát és örökséget, összekötve a hagyományt és a modernitást, és egy dinamikus, közösségi platformot kínálva a helyi települések összefogására és az összetartozás erősítésére.

Vízió

A Mente Fesztivál olyan eseményt kíván teremteni, amely összekapcsolja a múltat, a jelent és a jövőt a Felső-Maros mentén élő emberek számára. A fesztivál egy ünnepe a magyar kultúrának, a hagyományoknak, az ételeknek, a zenének és a táncnak. Az a víziója, hogy az emberek újra kapcsolódjanak gyökereikhez, és megosszák ezt az élményt másokkal, legyen az egy kerékpártúra, népdal, mese, film, koncert vagy kulináris élmény.

Misszió

A Mente Fesztivál missziója, hogy elősegítse a Felső-Maros mente összes magyarlakta településének bevonását és közösségi összetartozásának erősítését. Az a célja, hogy a helyi kultúra és a hagyományok újraéledjenek és gazdagítsák az emberek életét. A fesztivál tevékenységei széles körben terjednek a hagyományos és modern kulturális formákon, amelyek bemutatják a helyi kultúra sokszínűségét és vibrálását, továbbá lehetőséget kínálnak a fiatalabb generáció számára is, hogy megismerjék és értékeljék ezt a kultúrát.

Értékeink

A Mente Fesztivál értékei a közösség, az örökség és az innováció. A közösség értéke a fesztivál szívében van, ahol az emberek együtt ünneplik, ami összeköti őket, és összebarátkoznak másokkal, akik hasonlóan éreznek. Az örökség értéke a magyar kultúra és hagyományok tisztelete és megőrzése, amelyek a fesztivál minden elemében megjelennek. Az innováció értéke a hagyományok és a modern technikák ötvözete, hogy lenyűgöző és friss élményeket teremtsenek, és a hagyományos receptekkel való kísérletezést ösztönözzék. Az értékek összehangolása olyan eseményt teremt, amely mind egy ünneplés, mind egy tanulási lehetőség, amely a résztvevők számára mély és gazdag élményt kínál.

Összetartozás és Közösség: A fesztivál az emberek összehozásával és az összetartozás érzésének erősítésével igyekszik ünnepelni azt, ami mindannyiunkat összeköt.

Hagyomány és Örökség: A fesztivál mély tisztelettel és elkötelezettséggel áll a magyar kultúra, hagyományok és évszázados örökség mellett.

Innováció és Kreativitás: A programok és előadások újszerű és kreatív ötvözete biztosítja a hagyomány és a modernitás találkozását.

Közösségi Felelősségvállalás és Összefogás: A helyi szervezetekkel és közösségekkel való együttműködésen keresztül a fesztivál a régió egészének fejlődését és összefogását szolgálja.

Oktatás és Tanulás: A fesztivál lehetőséget kínál a résztvevők számára a magyar kultúra és hagyományok mélyebb megismerésére, úgy a gyerekek, mint a felnőttek számára.

Dinamizmus és Vidámság: A zene, tánc, étel és közösségi élmények révén a fesztivál egy vidám és dinamikus környezetet teremt az összejövetelhez és ünnepléshez.