Program

A Mente Fesztivál programjai valódi kulturális kincsestárat nyitnak meg!

 • 9 óra

  Mente Kupa

  A Mente Kupa futballmérkőzést a fesztivál részeként rendezzük, melynek célja, hogy összehozza és megméresse a környék különböző csapatait. A rendezvény fő célkitűzése, hogy az emberek közösen osszák meg a labdarúgás örömét, és közösségépítő élményeket nyújtsanak mindenkinek, aki részt vesz. Az esemény során izgalmas és lelkesítő mérkőzések kerülnek megrendezésre, ahol a csapatok szurkolói is támogathatják kedvenc csapataikat a győzelem felé. A Mente Kupa egy olyan alkalom, ahol az emberek összejönnek, hogy együtt élvezzék a sport varázsát, és megünnepeljék a fociszeretetüket.

 • 10 óra

  Gyerekfoglalkozások

  A Mente Fesztivál gondoskodik arról, hogy a gyermekeknek számos izgalmas és kreatív foglalkozás legyen a nap folyamán. A gyerekek részt vehetnek kézműves tevékenységekben, például nemezelésben, gyöngyfűzésben, valamint népi játékokkal is játszhatnak. Ezek a tevékenységek fejlesztik az ügyességet, a kreativitást és a szociális készségeket, és lehetővé teszik számukra, hogy aktívan részt vegyenek a fesztivál kulturális gazdagságában és hangulatában.

  A gyermekeknek szánt foglalkozások hozzájárulnak ahhoz, hogy a Mente Fesztivál egy olyan családbarát rendezvény legyen, ahol a gyerekek is felejthetetlen élményekkel gazdagodhatnak. A különböző tevékenységek között található kézművesség, népi játékok és más szórakoztató és tanulságos programok, amelyek segítenek az egész családnak megtapasztalni és megismerni a hagyományos magyar kultúrát és folklórt.

 • 12 óra

  Nem gulyásfőző verseny

  A Mente Fesztivál egyik legizgalmasabb eseménye, a Nem Gulyásfőző Verseny. Ez a különleges rendezvény egyedi lehetőséget kínál a csapatoknak, hogy megmutassák kreativitásukat és főzőtudásukat egy olyan fogással, amely nem gulyás.

  A Nem Gulyásfőző Verseny arra ösztönöz bennünket, hogy merészebben kísérletezzünk a hagyományos receptekkel, és olyan ínycsiklandó fogásokat készítsünk, amelyek az ízlelőbimbókat kényeztetik. Az eseményen olyan érdekes és egyedi főztöket várunk, amelyek képesek elbűvölni a zsűrit és a fesztivál látogatóit.

   

 • Autentika 13 óra
  Autentika

  Autentika

  Az Autentika Művészeti Műhely elkötelezetten szolgálja a magyar kulturális fejlődést, fókuszálva elsősorban az online kulturális tartalmak készítésére. Az alkotói csapat szenvedélyesen ötvözi a hagyományokat a modern technikákkal, hogy lenyűgöző animációs sorozatokat hozzon létre. A az Autentika Művészeti Műhely munkájának eredményeként született, különleges és varázslatos élményt nyújt a nézőknek. Ez a sorozat mélyrehatóan mutatja be a magyar kulturális örökség gazdagságát, és életre kelti a múlt történeteit.

 • 14 óra

  Légy Te is Hős!

  A Mente Fesztiválon különös figyelmet szentelünk az elsősegélynyújtás bemutatásának és megismertetésének. Az elsősegélynyújtó pontunk nem csak az esetleges sérülések kezelésére van felkészítve, hanem az információ megosztására is.

  A segélynyújtók szakmai tudással és empatikus hozzáállással rendelkeznek, és aktívan keresik a lehetőséget, hogy a fesztivál résztvevőit megismertessék az elsősegélynyújtás alapjaival. Az embereknek lehetőségük van részt venni rövid oktatásokon és gyakorlatokon, ahol elsajátíthatják az egyszerűbb segélynyújtási technikákat.

  A bemutatók során a segélynyújtók a gyakori balesetek és sérülések kezelését mutatják be, például sebek ellátását, kötözést, vagy egyszerű légzési nehézségek kezelését. Ezen kívül ismertetik az elsősegélynyújtás alapelveit, a sürgősségi helyzetek felismerését és azonnali intézkedéseket.

  A segélynyújtás bemutatója interaktív és szemléletes, hogy minél könnyebben érthető legyen mindenki számára. A cél az, hogy a fesztivál résztvevői magabiztosabban és felkészültebben álljanak az esetleges balesetek vagy egészségügyi problémák előtt, és tudják, hogyan segíthetnek magukon vagy másokon a megfelelő intézkedésekkel.

  A segélynyújtók által végzett bemutatók egyértelműen hozzájárulnak a fesztivál közösségének biztonságához és jólétéhez, és lehetővé teszik, hogy mindenki bátran élvezze a fesztivál élményeit anélkül, hogy az egészségügyi kockázatok miatt aggódna.

 • Vincze László 15 óra
  Vincze László

  Vitéz László és az elátkozott malom

  A Mente Fesztivál vendégeként találkozhatsz Vitéz Lászlóval, a magyar vásári bábjátékok hősével. Fegyverei, a bunkósbot és a palacsintasütő, segítségével szembeszáll az ördögökkel, szellemekkel és a halállal, garantálva a vidám és hősies csapást. Ő az egyszerű ember, aki vágyik a szabadságra és biztonságra, és mindnyájan azonosulhatunk vele. Vitéz László hősködése és szellemes poénjai kacagást hoznak, és elrepítenek minket mindennapi gondjainktól.

  A "Vitéz László és az Elátkozott Malom" című előadás pedig hihetetlen móka és kacagás, amely minden korosztályt feldob és felhőtlen szórakozást ígér. Gyere el és élvezd ezt a felüdítő és humorral teli előadást a Mente Fesztiválon, ahol Vitéz Lászlóval együtt kacaghatunk és szórakozhatunk!

 • Mel'amour 19.30 óra
  Mel'amour

  Mel'amour

  A Mel'amour zenekar 2021-ben született a színes és pezsgő kulturális életéről ismert Marosvásárhelyen. Az indie-pop műfaj jegyében alkotnak, ám ettől még igen színes palettán mozog zenéjük. A tagok zenei nyitottsága és kreativitása hozza létre ezt a különleges műfaji sokszínűséget, amelyet dalokba öntve szabadítanak a hallgatókra.

  Egy Mel'amour koncerten az indie-pop dallamos elemei keverednek a rock, a jazz, sőt néha a folk hatásaival is, mindez egy olyan friss, izgalmas hangzást eredményez, ami egyszerre kifinomult és lendületes. A zenekar saját bevallása szerint is szívesen játszik a műfajokkal, így egyik daluk sem hasonlít a másikra - azonban mindig hűek maradnak saját, egyedi hangzásukhoz.

  Az alkotó folyamat a zenekar minden tagjának a közreműködésével alakul. A dalok szövegei mély érzelmekről, önismeretről, emberi kapcsolatokról szólnak, mindig személyes hangvételűek és őszinték. A zenekar többnyire angolul énekel, de néha előfordul, hogy egy-egy dalukat magyarul adják elő, ami még közelebb hozza őket a hazai közönséghez.

  A Mel'amour a zenekar neve, de filozófiájukat is kiválóan tükrözi. Az "édes szerelem" francia fordításában rejlő utalás a zene iránti szenvedélyüket, és a közönség felé irányuló szeretetüket jelképezi. Minden koncertjükön tapasztalható a tagok közti szoros kapcsolat és az a közös lelkesedés, amellyel zenélnek. Mindegyikük szívből és lelkesedéssel játszik, és ez a hozzáállásuk megmutatkozik a produkciójukban is.

 • Kormorán 20.30 óra
  Kormorán

  Kormorán

  Készüljenek fel egy muzikális utazásra a magyar örökség mélyére a Kormorán együttes ünnepi előadásával, amely a Mente Fesztivál egyik legnagyobb várható eseménye.
  A Kormorán, amely idén ünnepli a 47. évfordulóját, kiemelkedő helyet foglal el a magyar zenei palettán. Az együttes zenei ötvözete – ahol a népzenei elemek elegyednek a nemzetközi rock muzsika stílusjegyeivel – egyedülállóan képviseli a magyar zenei kultúra szellemiségét. Egy Kormorán koncert egy igazi utazás, ahol a népdalok és a rockzene izgalmas összhangjában egyaránt megtalálható a magyar történelem, hagyományok és modern zenei irányzatok.

  Az együttes koncertjein a töröksíp, a hegedű, a tekerőlant, a citera, a furulya, a duda és a tárogató tradicionális népi hangszerek egységesítik a modern rockzene hangjait, és létrehozzák a Kormorán egyedülálló hangzását. A zene, mely a Kárpát-medence és a Balkán archaikus népzenéiből merít, határozottan modern és friss, és mégis hű marad a magyar zenei hagyományokhoz.
  A Kormorán együttes elhivatottsága a magyar zene és kultúra iránt meghozta a gyümölcsét, hiszen 2006-ban a Magyar Tudományos Akadémia dísztermében átvehették a „Magyar Örökség" díjat, ami kinyilvánítja, hogy a zenekar dalai a nemzeti kulturális örökség részét képezik.

  Készüljenek fel egy igazán különleges élményre, melyben a hagyomány és modernitás, a népzene és a rock találkozik. Ne hagyják ki a Kormorán együttes lenyűgöző koncertjét a Mente Fesztiválon, és engedjék, hogy az együttes zenéje magával ragadja Önöket ezen az emlékezetes estén.

 • 10 óra

  Gyerekfoglalkozások

  A Mente Fesztivál gondoskodik arról, hogy a gyermekeknek számos izgalmas és kreatív foglalkozás legyen a nap folyamán. A gyerekek részt vehetnek kézműves tevékenységekben, például nemezelésben, gyöngyfűzésben, valamint népi játékokkal is játszhatnak. Ezek a tevékenységek fejlesztik az ügyességet, a kreativitást és a szociális készségeket, és lehetővé teszik számukra, hogy aktívan részt vegyenek a fesztivál kulturális gazdagságában és hangulatában.

  A gyermekeknek szánt foglalkozások hozzájárulnak ahhoz, hogy a Mente Fesztivál egy olyan családbarát rendezvény legyen, ahol a gyerekek is felejthetetlen élményekkel gazdagodhatnak. A különböző tevékenységek között található kézművesség, népi játékok és más szórakoztató és tanulságos programok, amelyek segítenek az egész családnak megtapasztalni és megismerni a hagyományos magyar kultúrát és folklórt.

   

  Helyszín: Marosfelfalu - Sportpálya

 • 12 óra

  16. Gyöngykoszorú

  A 16. Gyöngykoszorú találkozó az, ahol a néptánc, a népzene és a népdal varázslatos világa egyedülálló módon találkozik és összekapcsolódik. Ez az esemény különleges lehetőséget kínál a hagyományos magyar kultúra és művészetek megismerésére és átélésére.

   

  A Gyöngykoszorú találkozó lehetőséget teremt arra, hogy a magyar kultúra és hagyományok iránt érdeklődők együtt éljék át a néptánc, a népzene és a népdal művészetét. Ez a fesztivál egy olyan pillanata, amikor a múlt és a jelen találkozik, és együtt éljük meg a hagyományok örökségét.

  Gyertek, és tapasztaljuk meg együtt a Gyöngykoszorú találkozó varázslatos és sokszínű világát, ahol a néptánc, a népzene és a népdal együtt emelik a magyar kultúra zászlaját! Ez egy különleges alkalom, hogy megértsük és megéljük a hagyományok gazdagságát és varázsát, és együtt ünnepeljük a néptánc, a népzene és a népdal egyedülálló művészetét.

   

   

  Helyszín: Marosfelfalu - Sportpálya

 • Kádár Elemér 15 óra
  Kádár Elemér

  A tanulási képességek fejlesztése énekes körjátékok és moldvai táncok oktatása által

  Az előadás Kádár Elemérnek a zene, tánc, és az oktatás összekapcsolásáról szóló progresszív megközelítését mutatja be. Az előadás során részletesen kifejti, hogyan lehet a tanulási képességeket fejleszteni az énekes körjátékok és a moldvai táncok oktatása révén.

  Kádár Elemér ezen előadásával nem csak a zene és a tánc kulturális jelentőségét mutatja be, hanem hídverést kínál a hagyományos és a modern oktatási technikák között. Az előadás egy új és izgalmas megközelítést kínál az oktatás területén, ösztönözve az oktatókat és a diákokat egyaránt, hogy fedezzék fel a művészetek oktatásának gazdag lehetőségeit.

   

  Helyszín: Marosfelfalu - Sportpálya

 • Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes 18 óra
  Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes

  Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes

  A kijelölt úton járni, a vállalt feladatot becsülettel végezni. Tenni a közösségért, amely táplál, tisztelettel lenni mindazok iránt, akik tehetségükkel, munkájukkal alapot adtak a magyar népi kultúra fennmaradásához, továbbadásához.
  A csíkszeredai Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes, 1990 óta, mint hivatásos intézmény, ennek szolgálatába igyekszik állítani színpadi munkáját, hétköznapi tevékenységét és ünnepeit.
  A magyar népi kultúra feltárása, hiteles bemutatása, népszerűsítése és átörökítése. Arról ismerszik meg a Hargita Együttes hivatása, hogy e célt nem téveszti szem elől.
  Helyszín: Marosfelfalu - Sportpálya

 • Folkbeat 19 óra
  Folkbeat

  Folkbeat

  A Folkbeat kivételes tehetséggel bír, és egyedülálló módon ötvözi a hagyományos népzenei elemeket a modern popzenével. A végeredmény egy olyan friss és lenyűgöző hangzás, ami garantáltan megdobogtatja a szíveteket. Ahogy belemerültök a zenéjükbe, úgy érezhetitek, mintha egy varázslatos utazásra indulnátok az időben és a kultúrák között.

  A Folkbeat nem csak a hagyományos népzene kedvelőit vonzza, hanem a szélesebb közönség számára is vonzóvá válik. Azt mutatják meg nekünk, hogy a hagyományos és modern zenei stílusok tökéletes harmóniában létezhetnek egymás mellett. Így azok is, akik korábban nem érdeklődtek a népzene iránt, könnyedén megtalálhatják a közös hangot a zenekarral.

   

 • 20 óra

  Moldvai táncház

  A Moldvai Táncház nem csupán egy program; ez egy olyan közösségi élmény, ahol minden korosztály, társadalmi háttér és táncolni tudás nélkül is bárki részt vehet. A moldvai táncok gyönyörű, dinamikus és érzelmekkel teli mozdulatokból állnak, melyeket a népzenészek élő zenéje kísér.

  Nincs szükség előzetes tapasztalatra, és nem számít, hogy eddig mennyit táncoltál. A lényeg az öröm, az együttlét, és a közös ritmus érzése.

  A Moldvai Táncház egyedülálló lehetőség arra, hogy közvetlenül kapcsolódj a csángó, és átéld annak örömét és erejét. Az este végére nem csupán új lépéseket tanulsz meg, hanem új baráto

   

  kra is szert teszel, akikkel megosztottad ezt a varázslatos élményt.

  Csatlakozz hozzánk a Moldvai Táncházban, és légy részese ennek a vibráló, élettel teli ünneplésnek, amely összehozza az embereket és a hagyományokat egyaránt! Az este során feltöltődsz energiával és a közösség melegével.

 • 21 óra

  Táncház - folkkocsma

  Egy este, ami az igazi magyar kultúra lényegét mutatja be! E program nem csupán a szórakozásról, hanem a közösségi összetartásról, a múlt és a jelen összefonódásáról szól.

  A tücsökszó és a holdfény közepette kezdődik a varázslat. A dallamos hegedűszó, a cimbalom zengése és a hagyományos hangszerek ritmusa magával ragadja a látogatót, és együtt mozog a táncossal a népzene sodrásában.

  Az esemény nem csupán egy estére szól; élményeket és emlékeket hagy maga után, amelyek örökre megmaradnak a résztvevők szívében. Azok számára, akik részt vesznek ezen az egyedülálló éjszakán, a Szabadtéri Táncház és Folkkocsma a magyar kultúra és hagyományok gazdagságát és melegségét nyújtja.

   

  Helyszín: Marosfelfalu - Sportpálya

   

 • 22 óra

  Tábortűz

  Az esti órákban, amikor a naplemente fénye már alábbhagy és a sötétség fokozatosan elhatalmasodik, a fesztivál területén egy különleges helyszín jön létre. Ezen a helyszínen egy tábortűz lobog, melynek tüze melegítő és vonzó fényeket vet az emberek arcára.

 • Bekecs Néptáncszínház 19 óra
  Bekecs Néptáncszínház

  Gálaműsor - Bekecs Néptáncszínház - A helység kalapácsa

  Készülj fel egy varázslatos estére, ahol a magyar kultúra szívét és lelkét ünnepeljük egy olyan felejthetetlen estén, ahol a művészet, a kultúra és a közösség találkozik. Hagyomány és modernitás, néptánc és kortárs zene – mindez egyetlen estén, ahol a szemnek és a fülnek gyönyörű műsorral örvendeztetnek, és ahol a lélek is talál táplálékot.

  A Gálaműsor szívét a Bekecs Néptáncszínház "A Helység Kalapácsa" című előadása adja, amely egyszerű hétköznapi embereket és bonyolult érzéseiket viszi színpadra. Petőfi Sándor művének újraértelmezése kacagtat és elgondolkodtat, karikíroz és felráz – és mindemellett felnagyítja az emberi törékenység sokszínűségét.

  Az előadás központi eleme a magyar néptánc, ami mélyen gyökerezik hagyományainkban, de modern, friss és innovatív interpretációban jelenik meg. A humor és az irónia elegáns ötvözete kelti életre a falusi környezetben élők jellemvonásait, felnagyítva azok törékenységét.

  Csatlakozzatok hozzánk ezen a felejthetetlen estén, hogy együtt ünnepelhessük a művészetet, a kultúrát és a közösséget!

  Mindenkit szeretettel várunk!

  Az előadáson való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, amelyre korlátozott számban van lehetőség, ezért ne habozz, regisztrálj még ma!

  Helszín: Marosfelfalu - Kultúrotthon

  Regisztrációs link: REGISZTRÁCIÓ

 • 22 óra

  Szabadtéri Party

  A pénteki nap egy lebilincselő szabadtéri partyval zárul a Mente Fesztiválon, amely magával ragad minden résztvevőt a szabadban. Az est folyamán egy izgalmas zenei válogatás és fergeteges hangulat várja a látogatókat.

  A szabadtéri party lehetőséget kínál a fesztivál résztvevőinek, hogy együtt ünnepeljenek és táncoljanak a csillagos ég alatt. A hangulatos dekoráció és a világítók segítségével varázslatos atmoszférát teremtünk, hogy az éjszaka különleges legyen.

  A fesztivál szervezői gondoskodnak arról, hogy a szabadtéri party mindenki számára felejthetetlen élmény legyen. A kiváló zene és a vidám társaság garantálja, hogy mindenki belemerüljön az ünnepi hangulatba és feledje a mindennapok gondjait.

  A szabadtéri party egy olyan alkalom, ahol az emberek új barátokra találhatnak, közösen élvezhetik az ünnepi pillanatokat és összekovácsolódhatnak. Ez az este az összetartozás és a közösségépítés szempontjából is kiemelkedő jelentőségű, hiszen a jó hangulatú party alatt mindenki együtt ünnepelhet és élvezheti az éjszakát.

  Gyertek, és csatlakozzatok hozzánk, hogy együtt bulizzunk és érezzük meg a Mente Fesztivál varázsát és örömét!

   

 • Sófár 17 óra
  Sófár

  Zene a Léleknek

  A Mente Fesztiválon a Sófár keresztény együttes lép fel egy különleges koncerttel, amely gazdagítja az események sorát. Ezen az estén nem csak a zene, hanem a kereszténység, mint a magyar kultúra fontos része is kiemelt szerepet kap.
  A Sófár bensőséges és szívhez szóló dalokkal kápráztatja el a hallgatóságot, és üzenetével megérinti a lelkeket. A zene erejével és üzenetével arra hívják fel a figyelmet, hogy értékeljük az életet, közelítsünk egymáshoz a hit erejével, és ismerjük fel a kereszténység fontos szerepét a magyar kultúrában.
  Ez a koncert lehetőséget kínál a Sófár együttesnek, hogy a kereszténység mély értékeit közvetítsék a fesztivál közönségének. Az előadás során nem csak a zene, hanem a kereszténység hagyománya és a magyar kultúra szerves összefonódása is érezhető lesz.
  A Sófár koncertje a fesztivál egyik kiemelkedő része, amely mélyen megérinti és lelkesíti a fesztivál közönségét. A közvetített üzenetek, a zene és a kereszténység mint a magyar kultúra szerves része felejthetetlen élményt nyújtanak a Mente Fesztivál látogatóinak.
  Csatlakozzatok hozzánk, és érezzétek át a Sófár keresztény zenei koncertjének varázsát a Mente Fesztivál során! Ez az alkalom, amikor a zene, az üzenetek és a kereszténység ereje összekapcsolódik, és közösséget teremt a résztvevők között.
  Helyszín: Disznajó, Főút, 332. szám - A Közösség Kovács Egyesület székhelye

 • 18.30

  Wass Albert Emlékceremónia és Koszorúzás

  Wass Albert, a magyar irodalom egyik jelentős alakja, örökségét az idők folyamán nem csak hazájában, de a világban is elismerték. Művei az emberi értékek, az összetartozás és a hazaszeretet mélyérzésével szólítják meg az olvasót. Emellett, őszinte szavai sokak számára adtak reményt és vigaszt nehéz időkben.

  A koszorúzási ceremónia egy tiszteletteljes alkalom, amely egyesíti mindazokat, akiknek fontos Wass Albert munkássága és emléke. Az esemény során megemlékezünk róla, méltóképpen tisztelegve életműve és öröksége előtt.

  Az esemény során kifejezzük tiszteletünket Wass Albert előtt, és emlékezzünk a magyar kultúrára gyakorolt mély hatására. A csendes és méltóságteljes ceremónia alkalom arra, hogy összegyűljünk, és megosszuk egymással azokat az érzéseket és gondolatokat, amelyeket művei váltottak ki bennünk.

  A Kiscsillagok zenekar fellépése különleges pillanatot kölcsönöz az eseménynek, hiszen muzsikájukkal nem csak a költő előtti tiszteletüket fejezik ki, hanem hozzájárulnak a magyar kultúra és örökség megünnepléséhez.

 • Udvari Kamaraszínház 20.00
  Udvari Kamaraszínház

  A világ és a vége

  A Mente Fesztivál egyik kiemelkedő programja lesz a budapesti Udvari Kamaraszínház által előadott "A világ és a vége" című darab, amely Wass Albert "Adjátok vissza a hegyeimet!" és "Jönnek!" című kisregényeiből született. Az előadásban a két világégés közötti időszakot, Erdély elvesztését és annak következményeit ismerhetitek meg új formában.

  Az előadás a fiatal korosztály számára készült, kifejezetten nektek öntötték új formába a művet, mely a drámai-zenés előadások közé tartozik. A zene kiemelt szerepet kap az előadásban, ahol a szavak és mozdulatok mellett adja meg az előadás hangulatát.

  Az előadásban Orbán Borbála, Tóth Zsuzsi, Dóczy Péter, Pál Péter, Illés Dániel és Molnár Zoltán elevenítik meg Andrási Attila Jászai Mari-díjas író-rendező modern stílusát, ötvözve Wass Albert veretes magyar nyelvezetével.

  Várunk benneteket, hogy együtt utazzunk vissza a múltba a Mente Fesztivál keretében, hogy közösen fedezzük fel a Kárpát-medencei kultúra, viseletek, hagyományok és nyelvek gazdagságát. Ne hagyjátok ki ezt a különleges élményt! Vegyetek részt az előadáson és merüljetek el a történelem és a művészet összefonódásában!

  Az előadáson való részvétel ingyenes!

 • Kontemporart 19:00
  Kontemporart

  Érted

  "Az Érted" című kísérleti rövidfilm vetítése a Mente Fesztiválon egy különleges alkalom mindazok számára, akik mélyebben szeretnének elmerülni az emberi kapcsolatok és a társadalmi normák összetett világában. A film a "Mindig te" című kisjátékfilmben szereplő női karakter továbbgondolása, és egy bántalmazó párkapcsolatról szól. Vincze-Simó Franciska rendező és Tisza Kata szövegei által egy transzgenerációs történetet tár fel, amely rávilágít, hogyan kerülhet egy nő ilyen helyzetbe, és miért nem tud belőle időben kiszállni.

  A vetítés után beszélgetés következik a film alkotóival, Vincze-Simó Franciskával, a rendezővel, Kovács Károly zeneíróval, és Gáspár Attila operatőr/vágóval. A beszélgetés során a résztvevők bepillantást nyernek a film készítésének folyamatába, inspirációjába, és az általa feltárt témák mélységeibe. A közönség számára lehetőség nyílik kérdések feltevésére, és egyéni beszélgetésre a készítőkkel.

  Az "Az Érted" című film vetítése és a hozzá kapcsolódó beszélgetés ígéretes és kihagyhatatlan esemény, amely új perspektívákat nyit meg és inspiráló élményeket kínál.

   

  Helyszín: Magyarfülpös - Szivárvány Ház

   

 • Berecz András 19:00
  Berecz András

  Félbevágott pipafüst

  Merülj el Berecz András világában, a híres népdal- és mesegyűjtő, énekes, mesemondó előadásában! Ezen az estén a Félbevágott Pipafüst című programmal készül, ami egy különleges alkalmat teremt, ahol ámuló szájból és lélek legmélyéről mennyezetre fújt füstön keresztül férfi és nő régtől fogva egymást vizsgálhatja – a Paradicsomtól errefelé.

  Berecz András Budapesttől Erdélyen át egészen Amerikáig és Kanadáig hozza el neked azokat a dalokat, meséket és tréfákat, melyek évszázadok óta élnek népünk emlékezetében. Az ő hivatása, hogy megőrizze és továbbadja ezeket a kincseket - óvodástól nyugdíjasig mindenkinek.

  Ez az előadás egy különleges estét kínál, ahol a népművészet legfinomabb szöveteit és a népmondák közvetlen bölcsességét hozza el neked. Az est fénypontjaként részese lehetsz annak, ahogy Berecz András füstöt okoz és oszlat – elvarázsol és felébreszt. Szóval ne hagyd ki ezt az alkalmat, mert az örökségünk a közös nevező, amitől mindannyian magyarok vagyunk!

  Tarts velünk ezen a felejthetetlen estén, ahol a magyar népdalok és mesék életre kelnek Berecz András előadásában. Lépj be a varázslatos világba, amit a Félbevágott Pipafüst című program kínál. Legyél részese ennek a különleges utazásnak, ahol a múlt és a jelen találkozik, és az örökségünk újra és újra életre kel.

 • 09.30

  Két Keréken a Felső-Maros mentén

  Két Keréken a Felső-Maros mentén

  Szeretettel hívunk és várunk mindenkit a "Két Keréken a Felső-Maros mentén" elnevezésű rendezvényünkre, amely 2023. augusztus 27-én kerül megrendezésre. A túra Szászrégenből indul, és 30 km-es útvonalon haladva érinti a Felső-Maros mente különböző településeit, mint Marosfelfalu, Marosvécs, Holtmaros, Magyaró és Fickópataka, majd a célállomás Disznajó.

  Ez a túra több, mint egyszerű kerékpározás, ez egy igazi közösségi élmény, amely sportolásra és baráti hangulatú együttlétre biztat.

  A túrán résztvevők Fickópatakán frissítő vizet és gyümölcsöt kapnak, majd Disznajón közös étkezést tartunk, ahol gulyáslevest és vizet kínálunk minden résztvevőnek.

  Fedezd fel a Felső-Maros mentét két keréken, élvezd a szabadban végzett sport örömét, és válj részévé ennek az izgalmas közösségi élménynek! A részvétel ingyenes, mindössze a jókedvedet és a sportosságodat kell hoznod!

  Gyere és légy része ennek a különleges napnak! Várunk szeretettel!

   

  Regisztrálj itt: REGISZTRÁCIÓ