Despre noi

Festivalul Mente celebrează cultura și moștenirea maghiară în inima Mureșului Superior, conectând tradiția și modernitatea și oferind o platformă comunitară dinamică pentru a reuni așezările locale și pentru a consolida coeziunea.

Viziune

Festivalul Mente își propune să creeze un eveniment care să lege trecutul, prezentul și viitorul pentru oamenii din Mureșul Superior. Festivalul este o sărbătoare a culturii maghiare, a tradițiilor, a mâncărurilor, a muzicii și a dansului. Viziunea sa este ca oamenii să se reconecteze la rădăcinile lor și să împărtășească această experiență cu alții, fie că este vorba despre o tură cu bicicleta, cântece populare, povești, film, concert sau experiență culinară.

Misiune

Misiunea Festivalului Mente este să promoveze implicarea tuturor localităților maghiare din zona superioară a Mureșului și să consolideze sentimentul comunitar. Scopul său este să revitalizeze cultura și tradițiile locale, să îmbogățească viața oamenilor. Activitățile festivalului acoperă o gamă largă de forme culturale tradiționale și moderne, care reflectă diversitatea și vitalitatea culturii locale și oferă, de asemenea, oportunitate tinerilor de a cunoaște și aprecia această cultură.

Valorile noastre

Valorile Festivalului Mente sunt comunitatea, moștenirea și inovația. Valoarea comunității se află în inima festivalului, unde oamenii sărbătoresc împreună, se conectează și fac prietenii cu cei care împărtășesc aceleași sentimente. Valoarea moștenirii este respectul și conservarea culturii și tradițiilor maghiare, care se regăsesc în fiecare aspect al festivalului. Valoarea inovației constă în combinarea tradițiilor cu tehnici moderne pentru a crea experiențe impresionante și proaspete și pentru a încuraja experimentarea cu rețete tradiționale. Armonizarea acestor valori creează un eveniment care este atât o celebrare, cât și o oportunitate de învățare, oferind participanților o experiență profundă și bogată.

Apartenenta si comunitate: Festivalul încearcă să celebreze ceea ce ne unește pe toți, aducând oamenii împreună și consolidând sentimentul de apartenență.

Tradiție și moștenire: Festivalul este profund respectuos și dedicat culturii maghiare, tradițiilor și moștenirii seculare.

Inovație și creativitate: Programele și spectacolele oferă o combinație inovatoare și creativă care permite întâlnirea dintre tradiție și modernitate.

Responsabilitatea comunității și colaborarea: Prin cooperarea cu organizațiile și comunitățile locale, festivalul servește dezvoltării și unității regiunii în ansamblu.

Educație și învățare: Festivalul oferă participanților oportunitatea de a afla mai multe despre cultura și tradițiile maghiare, atât pentru copii, cât și pentru adulți.

Dinamism și distracție: Prin muzică, dans, gastronomie și experiențe comunitare, festivalul creează un mediu distractiv și dinamic pentru întâlnire și celebrare.